Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

`SILLI` is een kneedbare 2 componenten siliconen pasta met de structuur van klei. `SILLI` is zeer gemakkelijk in gebruik omdat het op bijna elk gewenst oppervlak toegepast kan worden.


STAP 1

Zorg voor een schoon werkblad, vrij van stof en dergelijke. Weeg 2 gelijke delen part A en part B van de siliconen af (bij voorkeur met een elektronische weegschaal). Om ervoor te zorgen dat de mal straks netjes los laat, is het raadzaam het voorwerp waarvan de mal gemaakt wordt iets in te vetten (bijvoorbeeld heel lichtjes met Crisco, zorg ervoor dat je handen ook iets vet zijn). Gebruik een plastic placemat om de mal tijdens het maken op te leggen.


STAP 2

Kneed en mix de pasta ongeveer 1 minuut tot 1 egaal geheel. De kleur dient volledig homogeen te zijn. De verwerktijd van de SILLI is ongeveer 10 minuten. Indien je meerdere mallen wenst te maken of een wat grotere mal, dan kun je de verwerktijd verlengen door de SILLI even in de koelkast te leggen. Gebruik nooit teveel ineens. Zorg dat je een aantal kleine voorwerpen als knopen en kralen klaar hebt liggen om de eventueel teveel gemaakte SILLI te gebruiken.


STAP 3

Leg je voorwerp op je werkblad en leg nu je SILLI op de voorwerp. Zorg ervoor dat alle details goed in de pasta opgenomen zijn maar druk niet te ver door. Eventueel kan eerst een dun laagje SILLI over het voorwerp gesmeerd worden. De SILLI dient het voorwerp volledig te bedekken, zorg ervoor dat de laag dik genoeg is. Strijk daarna de mal indien gewenst glad.


STAP 4

Laat de mal nu 3 uur kamertemperatuur uitwerken. Haal het voorwerp nu uit de mal en laat de mal nu 3 dagen verder uitwerken. Wil je de mal snel gebruiken, plaats de mal dan voor minimaal 2-3 uur in een verwarmde oven op 100 graden om verder uit te werken. Zorg ervoor dat de siliconen altijd volledig zijn uitgewerkt. Was de mal in de heetste stand mee in de afwasmachine voor gebruik (of was hem met de hand af onder de kraan met heet water en een beetje afwasmiddel) indien gewenst. De mal is nu klaar voor gebruik.

Voor het gebruik met levensmiddelen plaatst u de mal gedurende 6 uur in de oven op 150 graden Celcius.


Enkele wetenswaardigheden

  • Was & droog je handen voordat je een mal gaat maken. Zorg voor een schoon werkoppervlak. Het beste werk je op een een plastic placemat. Dit om te voorkomen dat de silli gaat plakken.
  • Gebruik geen materialen door elkaar heen en let op de juiste werkwijze. Omdat wij geen zicht hebben op de werkwijze kunnen wij geen garantie geven op een gebruikt product. Laat de siliconen altijd volledig uitwerken.
  • Gebruik geen giftige materialen om een mal van te maken.
  • Zorg ervoor dat de siliconen dik genoeg zijn, dit om het scheuren van de mal te voorkomen.
  • Wil je meer tijd om een mal te maken? Zorg ervoor dat de componenten zo koud mogelijk zijn, dit vertraagt de werktijd van de siliconen en geeft jou meer tijd.
  • De uitgewerkte mal kan gekoeld en verhit worden. Dit is geen enkel probleem. Let wel op bij producten die gebaseerd zijn op vetten zoals chocolade en zeep dat het niet te heet is wanneer je het in de mal giet. (50 graden)
  • Zorg te allen tijde dat niemand de siliconen in de mond doet of inslikt. Bel een dokter indien dit het geval is. Uiterste voorzichtigheid is altijd aan te raden.
  • Een uitgewerkte mal kan nimmer omgevormd worden.

 

Aan deze beschrijving kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Mei 2012.

© 2011 - 2024 SILLICREATIONS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel