Mal - Lego blokje

Stap - voor - stap. Hoe maak je een mal van een Lego blokje? 


In dit voorbeeld gaan we een Lego blokjes mal maken. Er wordt hiervoor een Lego blokje naar keuze voor gebruikt.


Een goede voorbereiding is het halve werk. Alles ligt dus klaar voordat je begint. Ondergrond om op te werken (placemat van plastic), de `SILLI`, een digitale weegschaal, 2 plastic lepels, de voorbeelden om mallen mee te maken en, als je dat prettig vindt, ietwat vet om je handen in te vetten (Crisco).


Weeg nu de `SILLI` in gelijke delen af (1A:1B). Kneed de silli nu tot 1 egale pasta. In dit voorbeeld voor het Lego blokje gebruiken we 20 gram silli (10 gram A - 10 gram B).

Neem nu een klein beetje Silli. Leg dit op het blokje en tap met je vinger de Silli op de bovenkant, hierdoor voorkom je luchtbelletjes.

lego1.jpg           lego2.jpg

 

Vorm van de rest van de silli een mooie egale "bal". Deze bal druk je op het midden van het blokje. Dan leg je het blokje met de silli op het werkoppervlak en druk je de silli aan, om het blokje heen. Let op dat er geen pasta onder het blokje komt. Door het voorwerp neer te leggen en de silli eromheen te werken krijg je een mooie vlakke mal. Ideaal voor fondant, marsepein en polymeer.

 

Laat de mal(len) nu 3 uur op kamertemperatuur rusten, gewoon met het Lego blokje erin.

lego3.jpg

 

Dan, haal je het Lego blokje eruit. Je ziet nu hoe de mal eruit ziet. Ga je de mal met levensmiddelen gebruiken? Zet de mal(len) dan nog in een warme oven op 100 graden en zorg ervoor dat de mal goed kan post-curen. Was de mal daarna mee in de heetste stand in de afwasmachine.

lego4.jpg

© 2011 - 2024 SILLICREATIONS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel