Gebruik van een mal - fondant

De mallen van Sillis zijn ideaal voor het gebruik met allerlei verschillende materialen. In de tutorials Sillis mallen zullen we verschillende materialen laten zien en uitleg geven over het gebruik hiervan.

Het gebruik met fondant gaat als volgt. Rol een bal (eventueel naar wens gekleurd) rolfondant en zorg dat deze lekker soepel is. Om de fondant straks makkelijk uit de mal te krijgen kan je deze ietwat invetten met Crisco of een klein beetje poedersuiker in de mal doen.

fondant1.jpg

Pak nu een stukje fondant en dus deze stevig in de mal. Dit, zodat alle groeven mooi gevuld zijn en je straks zoveel mogelijk structuur in de fondant hebt.

fondant2.jpg

Daarna zorg je ervoor dat de gehele mal is opgevuld met fondant. Belangrijk is dat er geen fondant uit de mal puilt. Zorg voor een platte afwerking. Nu zorg je ervoor dat de fondant `vrij` komt van de rand van de mal. Duw zachtjes tegen de mal aan.

fondant3.jpg

Laat de mal met fondant erin nu even rusten in de koelkast. Na een half uur haal je deze eruit en kan je de fondant uit de mal laten vallen door deze zachtjes te `masseren`. Klaar is je fondant nu!

img7372.jpg

© 2011 - 2024 SILLICREATIONS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel