Basis mal - cupcake knoop

Stap - voor - stap. Hoe maak je een basis mal van een knoop? 

img7026.jpg

In dit voorbeeld gaan we een cupcake mal maken. Er wordt hiervoor een knoopje van de markt gebruikt. Een ideale vondst want de mal wordt prachtig!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Alles ligt dus klaar voordat je begint. Ondergrond om op te werken (placemat van plastic), de `SILLI`, een digitale weegschaal, 2 plastic lepels, de voorbeelden om mallen mee te maken en, als je dat prettig vindt, ietwat vet om je handen in te vetten (Crisco).

img7007.jpg

Weeg nu de `SILLI` in gelijke delen af (1A:1B). Kneed de silli nu tot 1 egale pasta. In dit voorbeeld gebruiken we 10 gram `SILLI` voor de cupcake mal. Vorm de silli tot een soort koker. Zorg ervoor dat je een "hoge, dikke plak" hebt waar je het knoopje in dit geval in kan drukken. Leg het knoopje nu op de silli en druk het aan. (we drukken de knoop in de pasta, omdat aan de achterkant een knoopsrondje zit) Niet te hard, zorg ervoor dat je ziet dat je een mooie mal krijgt. Let op dat je de knoop niet te ver naar de bodem drukt, dan krijg je een zwakke mal.

img7011.jpg          img7012.jpg

img7013.jpg

Laat de mal(len) nu 3 uur op kamertemperatuur rusten, gewoon met de knoop erin.

img7022.jpg

Dan, haal je de knoop eruit. Je ziet nu hoe de mal eruit ziet. Ga je de mal met levensmiddelen gebruiken? Zet de mal(len) dan nog in een warme over op 100 graden en zorg ervoor dat de mal goed kan post-curen. Was de mal daarna mee in de heetste stand in de afwasmachine.

Nu kan kan het gewenste materiaal (in het voorbeeld Mexican Sugarpaste) in de mal gaan gebruiken.

img7025.jpg          img7026.jpg

 


 

 
© 2011 - 2024 SILLICREATIONS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel